Twee pagina's Sóller in Het Parool

In de zaterdagbijlage van het Parool vandaag twee pagina's over wandelen in Mallorca. En natuurlijk weet professioneel wandelaar John Jansen van Galen dat voor spectaculaire wandelingen Soller de beste basis is. Hij huurt er een week een huis en schrijft enthousiast over de bergpaden die wij op ons duimpje kennen. De combinatie van de ruige bergen en de ongerepte steile kust maakt volgens Jansen van Galen van Soller een uniek wandelgebied. Volgens mij zit hij er echter volkomen naast door te stellen dat aartshertog Ludwig Salvator de ruiterpaden waarop hij loopt rond 1866 aanlegde. Zover wij weten zijn de paden die de Sierra Tramuntana doorkruisen honderden jaren ouder. De Romeinen begonnen met de aanleg, later breidden de Moren en Spaanse pelgrimgangers het padennetwerk verder uit.

Parool artikle Mallorca.JPG