Toch maar prijsgeven...

Sommige plekken zijn zo speciaal dat je hun bestaan eigenlijk niet aan de grote klok moet hangen. Maar ben je een week in Soller zonder een keer in Cala Deia gegeten te hebben dan mis je echt iets, dus doe je voordeel met deze tip.
Wandelen naar Cala Deia is spectaculair. Zet je auto neer bij restaurant Bens d'Avall (www.bensdavall.com) en steek de droge rivier links van de parkeerplaats over. Daar begint een kustpad waarover je al klauterend in anderhalf uur het kleine kiezelstrand van Cala Deia bereikt. Ga je met de auto dan neem je de prachtige kustweg van Soller naar Deia. Na ongeveer 20 minuten zie je rechts een bord Cala Deia staan, waar je slingerend afdaalt naar zeeniveau. Laatste kilometer moet je lopen. Ons favoriete restaurantje, Ca's Patro March, zit links van de baai, hoog op de rots en pal aan het water. Echt een wereldstek met een uniek uitzicht, vooral geschikt voor een uitgebreide lunch. In de zomermaanden zijn ze ook in de avond open. De keuken is eenvoudig. Als je voor vis gaat zit je altijd goed, die wordt hier elke morgen vers uit zee aangeleverd.  Wij lopen meestal zonder reservering binnen maar reserveren kan telefonisch, op 971-639137. En natuurlijk heeft zo'n super romantische plek geen website of Facebook pagina.

Blog 13-07-12.jpeg