Sóller zonder toeristen

Sinds we in 1996 neerstreken in Soller is er in het dal veel veranderd. Nadat in 1997 de tunnel naar Palma het dorp beter ontsloot ging het hard. De weg naar de haven werd vier keer zo breed, de rotonde om het pleintje maakte plaats voor terrassen, de plastic Hartmanstoelen op het plein werden verruild voor de rieten versie en de tl-buizen verdwenen uit de cafe's rond het plein. In de haven werd de visafslag en het gebouw van de marine gesloopt en onlangs kwam er een nieuw strand bij en werd de hele boulevard autovrij.
Maar die veranderingen zijn nog niets als je ziet hoe Soller er 100 jaar geleden uit zag. Vooral de oude foto's van de haven gaaf, op de paar vissershuizen in de hoek bij het tramstation na was de baai nauwelijks bebouwd. In het Facebook foto-album Historisch Soller zie je eerste verzameling oude zwart-wit platen die we van het web plukten. Kom je er meer tegen of weet je een foto te dateren dan horen we dat graag. Klik hier voor het album.

221898_361219063954468_1060991769_n.jpeg